Αυτό είναι το νέο controller του PlayStation 5 – ΦΩΤΟ

Τα νέα από τις κονσόλες της νέας γενιάς το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικά σπάνια. Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλον τον πλανήτη, η κυκλοφορία τους αναμένεται να καθυστερήσει, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Μέσα σε όλη την αβεβαιότητα η Sony αποκάλυψε το όνομα και τον σχεδιασμό του νέου χειριστηρίου του PlayStation 5. Πρόκειται για το DualSense, το οποίο υπόσχεται νέα εμπειρία για τους gamers. H Sony έμεινε πιστή στον σχεδιασμό του controller, εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά που έκαναν το DualShock 4 του PlayStation 4 τόσο αγαπητό.

Η Sony ενσωμάτωσε απτική ανάδραση αντί για απλή δόνηση στο νέο χειριστήριο, μια τεχνολογία που θα επιτρέψει στους χρήστες να αισθάνονται καλύτερα όσα “βιώνουν” μέσα στα παιχνίδια. Μία ακόμη αλλαγή είναι πως τα L2 και R2 είναι adaptive triggers και έτσι θα μπορούν να δονούνται όταν για παράδειγμα σημαδεύετε ένα τόξο.

Η ενσωμάτωση των νέων αυτών χαρακτηριστικών ήταν μία πρόκληση για τους σχεδιαστές της Sony, οι οποίοι προσπάθησαν να κρατήσουν το μέγεθος και το βάρος του controller στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Από τις εικόνες που δημοσίευσε η Sony στο στην επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation, το DualSence φαίνεται ελάχιστα πιο μεγάλο από το DualShock 4. Βέβαια η πιο “τρανταχτή” αλλαγή είναι στο χρώμα. Για πρώτη φορά το βασικό controller του PlayStation έχει δύο χρώματα και όχι ένα. Το Share αντικαταστάθηκε από το “Create”, για το οποίο η Sony θα μιλήσει στο μέλλον.

Δείτε τις φωτογραφίες του νέου DualSence του PlayStation 5:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ