Κορονοϊός: Λήξη της καραντίνας στην Ουχάν – ΒΙΝΤΕΟ

Περίπου πριν δύο μήνες μπήκε σε καραντίνα η πόλη της Γουχάν που υπήρξε το επίκεντρο του κορονοϊού και ο πυρήνας της πανδημίας και εκατοντάδες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην κινεζική πόλη. Όμως, μετά την άρση του αποκλεισμού που ανακοίνωσαν οι Αρχές, εκατοντάδες επιβάτες βρέθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και ετοιμάζονται να την εγκαταλείψουν.

Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας σήμερα), οι Αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κάποιος από τη Γουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

Σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, ο ενθουσιασμός του πλήθους ήταν ορατός, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες περίμεναν το τρένο τους, περιέγραψαν δημοσιογράφοι του AFP.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Γουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα. Στη Γουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Η πόλη θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

To βίντεο από το Al Jazeera

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ