Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη: Η ομογένεια στις ΗΠΑ μετρά ήδη αρκετούς νεκρούς – ΒΙΝΤΕΟ

Στις απώλειες της ομογένειας στις ΗΠΑ από κορονοϊό, αλλά και στην εικόνα της Νέας Υόρκης την περίοδο αυτή λόγω έξαρσης του ιού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην αμερικανική πόλη, Κωνσταντίνος Κούτρας.

«Έχουμε θρηνήσει, ήδη, επτά θύματα από την ελληνοαμερικανική κοινότητα», δήλωσε ο κ. Κούτρας και συμπλήρωσε: «Αυτά που γνωρίζουμε εμείς, διότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε. Η ομογένεια μετρά, ήδη, αρκετούς νεκρούς». Για να σπεύσει στη συνέχεια αναφερθεί στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν Ελληνοαμερικανοί γιατροί στη Νέα γιατροί στη Νέα Υόρκη και όχι μόνο.

Ο κ. Κούτρας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην αποκαρδιωτική εικόνα της πόλης που δέχεται τα ανελέητα χτυπήματα του ιού. «Η σημερινή εικόνα της Νέας Υόρκης δεν είναι η εικόνα της πόλης που ξέραμε», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει καθόλου κίνηση. Το πλωτό νοσοκομείο με τις 1.000 κλίνες που έχει δέσει, φέρνει μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ