Κορονοϊός: “Καλπάζει” στη Γερμανία – Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι νεκροί

“Καλπάζει” ο κορονοϊός και στη Γερμανία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 61.913, ενώ 583 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον COVID- 19.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.615 σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 128, σύμφωνα με τον απολογισμό του ινστιτούτου.

Στο μεταξύ η Γερμανία υιοθετεί τη στρατηγική έναντι του κορονοϊού της Νότιας Κορέας. Προκειμένου να εμποδίσει τον κορεσμό των νοσοκομείων της όπου καταγράφονται ελλείψεις προσωπικού, η Γερμανία υιοθετεί τη στρατηγική έναντι του κορονοϊού της Νότιας Κορέας, δηλαδή πολλαπλασιασμός των διαγνωστικών τεστ και ασθενείς σε καραντίνα.

Η Γερμανία πραγματοποιεί ήδη, σύμφωνα με τις Αρχές, από 300.000 έως 500.000 διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα – ένας ρυθμός ταχύτερος από εκείνους πολλών Ευρωπαίων γειτόνων της, ιδιαίτερα από εκείνον της Γαλλίας η οποία κάνει τεστ μόνο στους ασθενείς με σοβαρή παθολογία. Μάλιστα η κυβέρνηση της Μέρκελ δεν λογαριάζει να σταματήσει εκεί καθώς, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επικαλούνται μέσα ενημέρωσης, προτείνεται στρατηγική εμπνευσμένη από τη Νότια Κορέα, με όχι λιγότερα από 200.000 τεστ την ημέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ