Κορονοϊός: Στους 108 οι νεκροί στην Τουρκία – Περιορίζονται οι μεταφορές

Άλλοι 16 άνθρωποι υπέκυψαν στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα οι νεκροί του κορονοϊού να ανέρχονται στους 108. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.704 και έφτασε τα 7.402, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός ανέφερε ότι από χθες μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν άλλα 7.641 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν εξεταστεί 55.464 άνθρωποι αφότου ξέσπασε η επιδημία.

Παράλληλα, η Τουρκία σταμάτησε σήμερα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν αλματωδώς για τρίτη ημέρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την Παρασκευή, να υπάρξει “μια εθελοντική καραντίνα”, στο πλαίσιο της οποίας οι Τούρκοι να μένουν σπίτι εκτός για τα ψώνια ή για βασικές ανάγκες ώστε να βοηθήσουν να συγκρατηθεί η επιδημία.Όμως αφού ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στις 5.698 με 92 νεκρούς, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), απηύθυνε έκκληση να επιβληθεί συνολικός περιορισμός.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, σταματώντας τις διεθνείς πτήσεις, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ των πόλεων και θέτοντας υπό την έγκριση της κυβέρνησης άλλες εσωτερικές μετακινήσεις.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε πως από αύριο θα σταματήσει όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου και θα περιορίσει τις εσωτερικές πτήσεις σε αυτές προς και από 14 μεγάλες πόλεις.

Οι εσωτερικές πτήσεις που εξυπηρετούν τις πόλεις Άγκυρα, Αττάλεια, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζερούμ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καισάρεια, Ικόνιο, Μαλάτια, Σαμσούντα, Τραπεζούντα και Βαν θα πραγματοποιούνται, όμως οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο που να αποδεικνύει πως τους επιτρέπεται από τον κυβερνήτη τους να ταξιδέψουν, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ