Κορονοϊός – Γιατρός στην Ισπανία: Με βιντεοκλήσεις αποχαιρετούν τους συγγενείς τους πριν διασωληνωθούν

“Μας λένε ότι τα χειρότερα θα έρθουν στα μέσα Απριλίου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιο θα είναι το χειρότερο, τα περιστατικά είναι πάρα πολλά. Έχουμε 6.500 γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, οπότε έχουμε γιατρούς που δεν μπορούν να δουλέψουν, που είναι άρρωστοι ή σε καραντίνα”, είπε ο κ. Βαγγέλης Παπουτσιδάκης που εργάζεται ως γιατρός σε νοσοκομείο της Καταλονίας.

“Στην Καταλονία που είμαι εγώ το είναι γεμάτο το 97% των ΜΕΘ, δεν έχει κρεβάτια. Αν κάποιος πάθει έμφραγμα δεν έχουμε πού να τον βάλουμε. Το μόνο καλό είναι ότι η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, πέντε ξενοδοχεία έχουν γίνει νοσοκομεία , έχουν βάλει οξυγόνο και εκεί πηγαίνουν τα πιο ελαφρά περιστατικά”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσιδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Το χειρότερο είναι ότι όταν μπαίνεις με κορονοϊό είσαι αποκλεισμένος. Πάρα πολλές φορές έχει συμβεί να πάρουμε τηλέφωνο με βιντεοκλήση ώστε να μπορέσει να αποχαιρετήσει τα παιδιά του, την οικογένεια του πριν διασωληνωθεί. Αυτό γίνεται κάθε μέρα… Όταν πεθαίνεις δεν έχει ούτε κηδεία, ούτε τίποτα. Οι συγγενείς ουσιαστικά όταν περνάς την πόρτα των επειγόντων δεν σε ξαναβλέπουν ποτέ”, πρόσθεσε.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ