Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στη Βρετανία, με ορισμένες εξαιρέσεις, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, σε διάγγελμά του.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το BBC, οι πολίτες της Βρετανίας δεν θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για “περιορισμένους λόγους”, όπως είναι για αγορά βασικών ειδών, άσκηση, ιατρικούς λόγους και προκειμένου να μεταβαίνουν στη δουλειά τους, όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Τους έγινε σύσταση, επιπλέον, να μην συναντούν φίλους τους ή μέλη της οικογένειάς τους με τους οποίους δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Οι αγορές θα επιτρέπονται μόνο για βασικά είδη, όπως τρόφιμα και φάρμακα και οι πολίτες ενθαρρύνονται να αγοράζουν “όσο λιγότερα μπορούν”. Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως όλα τα μαγαζιά που δεν πωλούν βασικά αγαθά θα κλείσουν. Λουκέτο θα βάλουν, επίσης, οι βιβλιοθήκες, οι παιδικές χαρές αλλά και χώροι θρησκευτικής λατρείας, ενώ ανακοίνωσε πως κοινωνικές εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και βαφτίσεις απαγορεύονται. Παράλληλα ανακοίνωσε πως “τέλος” όλες οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση όσους διαμένουν στο ίδιο σπίτι. Τα πάρκα θα παραμείνουν ανοικτά για άσκηση, ωστόσο, οι συναθροίσεις σε αυτά θα απαγορευτούν.

Η βρετανική κυβέρνηση αγοράζει εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό, είπε ο Τζόνσον και ευχαρίστησε “όλους όσοι παλεύουν για να νικήσουμε τον ιό”, από τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ μέχρι αυτούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις νοσοκόμες και τους γιατρούς. “Καθένας από εμάς και όλοι μας, θα πρέπει να ενωθούμε”, είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες αυτής της χώρας θα ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρόκληση. “Και θα την ξεπεράσουμε πιο δυνατοί από ποτέ. Θα νικήσουμε τον κορονοϊό και θα τον νικήσουμε μαζί. Γι’ αυτό σας προτρέπω σε αυτή τη στιγμή της έκτακτης ανάγκης για το έθνος να παραμείνετε στα σπίτια, να προστατεύσετε to Εθνικό Σύστημα Υγείας και να σώσετε ζωές”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ