Κορονοϊός: Διάγγελμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Με στόχο την ανύψωση του ηθικού η 93χρονη βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό. Ενώ ο Τζόνσον αρχίζει να επιβάλλει τα αυστηρότερα μέτρα των Ευρωπαίων ηγετών προκειμένου να ανακόψει τη διάδοση της επιδημίας και οι Βρετανοί νιώθουν την κρισιμότητα της κατάστασης, η βασίλισσα σκοπεύει να απευθυνθεί μέσω τηλεοπτικού της μηνύματος στον λαό και να τον καθησυχάσει αλλά και να τον τονώσει ψυχολογικά εν μέσω της παγκόσμιας αυτής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη εβδομάδα η Ελισάβετ κάλεσε τους Βρετανούς να βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας μέσα στην καραντίνα. “Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να βρούμε νέους τρόπους επικοινωνίας και διαβεβαίωσης ότι οι αγαπημένοι μας είναι ασφαλείς. Είμαι σίγουρη ότι θα αντεπεξέλθουμε σ’ αυτήν την πρόκληση” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, όπου η 93χρονη μονάρχης εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους επιστήμονες και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τις δυνάμεις ασφαλείας για την προσφορά τους. Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα αποχώρησε νωρίτερα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με προορισμό το Κάστρο του Ουίνδσορ όπου περνά κάθε χρόνο τις ημέρες των πασχαλινών διακοπών, ώστε να είναι σε απομόνωση και να προστατευθεί από τυχόν επαφή με τον φονικό ιό.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, μέλος του προσωπικού των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ενώ η βασίλισσα ήταν ακόμη στο Λονδίνο.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα Ανάκτορα πόσο στενή ήταν η επαφή της βασίλισσας με το συγκεκριμένο άτομο αλλά όποιο μέλος του λοιπού προσωπικού ήρθε σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τέθηκε αμέσως σε αυτο-απομόνωση. Επισημαίνεται ότι το Παλάτι απασχολεί περισσότερα από 500 υπαλλήλους οπότε είναι απίθανό το συγκεκριμένο να ήρθε σε επαφή με τη βασίλισσα, αναφέρει βοηθός της Ελισάβετ. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν να σχολιάσου το γεγονός αλλά επισήμαναν ότι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ