Κορονοϊός: Τραγική η κατάσταση σε νοσοκομεία της Ισπανίας – Ασθενείς με φιάλες οξυγόνου ξαπλωμένοι στο πάτωμα

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σκορπά τον θάνατο στην Ισπανία. Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του ιού στη χώρα έφθασε τους 2.182, με 462 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Από χθες, Κυριακή ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4.517, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να αγγίζει τα 33.089.

Μετά την Ιταλία, η Ισπανία είναι η αμέσως επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται από την επιδημία. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας είναι εφιαλτική. Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου μαρτυρά την τραγική κατάσταση. Όπως φαίνεται στα πλάνα τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα από ασθενείς, δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια. Ασθενείς είναι ξαπλωμένοι στο πάτωμά και κάποιοι από αυτούς έχουν δίπλα τους φιάλες οξυγόνου. Ενώ άλλοι φορώντας μάσκες περιμένουν υπομονετικά να εξεταστούν.

Σύμφωνα με την El Mundo τα πλάνα έχουν τραβηχτεί μέσα σε δύο νοσοκομεία, το Infanta Leonor και το Severo Ochoa de Leganes. Και τα δύο νοσοκομεία βρίσκονται στη Μαδρίτη. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail, το συγκεκριμένο βίντεο έχει αναρτηθεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να τους προτρέψει να ακολουθούν τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Πηγή πληροφοριών/ΒΙΝΤΕΟ:Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ