Κορονοϊός: Νέα σύσταση Ερντογάν στους Τούρκους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέστησε ξανά χθες αυστηρά στους συμπολίτες του να παραμείνουν στα σπίτια τους, μετά από την καταγραφή χθες πέντε επιπλέον θανάτων στη χώρα από τον κορονοϊό.

«Δεν πρέπει οπωσδήποτε να βγαίνετε έξω για ασήμαντους λόγους», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους σε μια ανάρτησή του στο Twitter.Επέμεινε σε όλα τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για να συγκρατηθεί η επιδημία, από τις συστάσεις για την υγιεινή έως τον περιορισμό όλων των επαφών, ιδίως με προσευχή στο σπίτι, χωρίς συναθροίσεις πιστών.

Η Τουρκία πολλαπλασίασε τις τελευταίες μέρες περιοριστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων και πολιτιστικών χώρων, ενώ έχει προχωρήσει σε αναστολή αεροπορικών συνδέσεων με 20 χώρες.

Η αρχή θρησκευτικών υποθέσεων έκλεισε τα τεμένη πριν τις προσευχές της Παρασκευής και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί για να εμποδίσουν την είσοδο στους χώρους λατρείας.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε αργά χθες πως οι νεκροί από την επιδημία του κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, πέντε σε μια μέρα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνολικά 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ