Δήλωση “βόμβα” Ιταλού ανοσολόγου για τον κορονοϊό: Το Αταλάντα-Βαλένθια ενδέχεται να “θέρισε” το Μπέργκαμο

Το ματς του Champions League ανάμεσα σε Αταλάντα και Βαλένθια ενδέχεται να ευθύνεται για την εξάπλωση του κορονοϊού στο Μπέργκαμο. Η βόρεια Ιταλία και ειδικά η Λομβαρδία ζει ένα δράμα λόγω του ιού, με το Μπέργκαμο συγκεκριμένα να μετράει 533 θανάτους και η κατάσταση στην πόλη να είναι παραπάνω και από δραματική.

Για όλα αυτά, λοιπόν, ενδέχεται να ευθύνεται το Αταλάντα – Βαλένθια που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου για τη φάση των «16» του Champions League.

Ο αγώνας έγινε στο Μιλάνο παρουσία περισσότερων από 40.000 οπαδών της Αταλάντα που μετακινήθηκαν από το Μπέργκαμο και ο ανοσολόγος Φραντσέσκο Λε Φόκε, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, υποστηρίζει ότι εκείνη τη βραδιά μπορεί να άρχισε η τραγωδία.

«Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το timing δένει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας για αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία», είπε στην Corriere dello Sport.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ