Κορονοϊός: Η ανακοίνωση της EBU για την Eurovision 2020

Ο κορονοϊός εδώ και λίγες ημέρες έχει ανακηρυχθεί σε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) με τις διοργανώσεις αθλητικές και μη να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Η EBU εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως είναι επιφυλακτική πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης ακύρωσης ή ματαίωσης του διαγωνισμού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

«Η EBU παρακολουθεί στενά την κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και ενημερώνεται συνεχώς για τις νεότερες συμβουλές και οδηγίες από τον ΠΟΥ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Ολλανδούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NPO, NOS και AVROTROS και το Δήμο του Ρότερνταμ για να διερευνήσουμε διάφορα πιθανά σενάρια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Εντούτοις, με 2 μήνες να απομένουν μέχρι τα 3 live show στις 12, 14 και 16 Μαΐου και με μια ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση τόσο στην Ολλανδία όσο και στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως ομάδα για την προετοιμασία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ» ανέφερε η γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO Natalija Gorscak.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, τόνισε ότι επιθυμεί οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision να γίνει μέχρι τις 5 ή 6 Απριλίου, μέχρι δηλαδή την ημερομηνία που οι διοργανωτές σκοπεύουν να αρχίσουν να κατασκευάζουν τη σκηνή της Eurovision 2020 μέσα στο Rotterdam Ahoy.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ