Κορονοϊός: Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας ζήτησε αυστηρότερα μέτρα

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ζήτησε την Τρίτη από την ιταλική κυβέρνηση να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού. Να κλείσουν, δηλαδή, όλα τα μαγαζιά, με μόνη εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τη διατήρηση βασικών συνδέσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

«Όλοι οι δήμαρχοι της Λομβαρδίας μου ζήτησαν το ίδιο πράγμα. Να κλείσουμε τα πάντα τώρα», είπε ο Φοντάνα, προσθέτοντας ότι «όπως αποδείχθηκε τις περασμένες ημέρες, τα ημίμετρα δεν βοηθούν στο να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας για θέματα υγείας, Τζούλιο Γκαλέρα, την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι «η Λομβαρδία αλλά και όλη η Ιταλία δεν είναι σε θέση να αντέξουν τόσο μεγάλη αύξηση των ασθενών τόσο στα έκτακτα περιστατικά όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Η κεντροδεξιά συμμαχία (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια και ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας) στηρίζουν το αίτημα αυτό, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Θεωρείται δύσκολο, όμως, να εκδοθεί άμεσα η σχετική απόφαση από την στιγμή που πριν από ένα εικοσιτετράωρο υιοθετήθηκε η δέσμη μέτρων «Εγώ μένω στην Ιταλία», τα οποία μετατρέπουν την Ιταλία σε «χώρα υπό προστασία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ