Προκαλεί ο Ερντογάν: Δολοφονικές οι ενέργειες της Ελλάδας στα σύνορα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς έκανε λόγο για δολοφονικές ενέργειες των ελληνικών αρχών κατά των αιτούντων άσυλο στα σύνορα.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο κατά την πτήση της επιστροφής από τις Βρυξέλλες κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της.”Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί σε αυτά που συμβαίνουν”, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναστροφή στα θέματα αυτά. Πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο, να διαβάσει τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η στάση που υιοθέτησαν στα σύνορα ήταν δολοφονική. Υπάρχουν τέσσερις – πέντε πρόσφυγες που σκοτώθηκαν στα σύνορα… Τώρα κλείνουν τα σύνορα με συρματοπλέγματα, λες και δεν ήταν αρκετά. Η πρότασή μου στην Ελλάδα είναι να ανοίξει τα σύνορα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Πηγή πληροφοριών: Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ