Τσαβούσογλου: Τα σύνορα της Ευρώπης αρχίζουν από τα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Anadolu δήλωσε ότι “τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν αρχίζουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αρχίζουν στα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας”.

“Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα από την ΕΕ για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

“Περάσαμε σε μία νέα φάση στους όρους διαλόγου με την ΕΕ, αλλά η ΕΕ πρέπει να είναι ειλικρινής. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους μετανάστες, αλλά εσείς τι κάνετε; Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τους μετανάστες”.

“Πρέπει να καθοριστεί ένας οδικός χάρτης. Θα προσπαθήσουμε να τον θέσουμε σε λειτουργία μέχρι τον Μάρτιο 2026. Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν το βάρος της Τουρκίας, τώρα που ανοίξαμε τις πύλες. Όταν φεύγουν οι μετανάστες, καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης καλύτερα”, σημείωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Πηγή πληροφοριών: Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ