Ο κορονοϊός έφτασε και στην Κύπρο – Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν στην Κύπρο όπως μεταδίδουν τα κυπριακά Μέσα.

Όπως γράφει το philenews.com, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Λεωνίδα Φυλακτού στο ΚΥΠΕ, αναμένονται τα αποτελέσματα για 35-40 δείγματα ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει αυξηθεί ο αριθμός.Κατά την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας,Κωνσταντίνο Ιωάννου, επιβεβαιώθηκαν τα δύο κρούσματα. Πρόκειται για δύο Κυπρίους, ο ένας 25 χρονών και ο άλλος 64.

Το πρώτο κρούσμα αφορά 25χρονο άνδρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο της Ιταλίας στις 25/2 και παρουσίασε συμπτώματα πριν από τέσσερις ημέρες. Από τη μέρα άφιξής του στην Κύπρο βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό στην οικία του στη Λεμεσό.

Όσον αφορά στο δεύτερο κρούσμα πρόκειται για 64χρονο επαγγελματία υγείας, που τα Μέσα αναφέρουν ότι είναι γιατρός. Ο 64χρονος έφτασε στην Κύπρο από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου και εμφάνισε συμπτώματα ωστόσο δεν αυτοπεριορίστηκε, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τις επαφές που είχε.

Πηγή: philenews.com, politis.com.cy

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ