Μεταναστευτικό: Αναθεώρηση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ ζήτησε ο Ερντογάν από τη Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει το Reuters,ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η συμφωνία Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό δεν είναι πλέον λειτουργική και χρειάζεται αναθεώρηση.

Σύμφωνα με το Reuters, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Ερντογάν είπε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έχει ως στόχο να προστατευθούν οι άμαχοι και οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

“Ο πρόεδρός μας ενημέρωσε τη Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα. Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ