Κορονοϊός: Επιπλέον 134 κρούσματα στην Γερμανία- 11 στην Κροατία

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε την ύπαρξη 134 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στην Γερμανία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία αυξήθηκε σε 534 από 400 που είχε ανακοινωθεί χτες. Περισσότερα από τα μισά κρούσματα (281) έχουν εντοπιστεί στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας,το οποίο έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ανάμεσα στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Επίσης ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε η Κροατία,ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 11. Την ίδια ώρα ο Κροάτης Υπουργός Υγείας προχωρά σε ανακατανομή ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης,με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την εθνική αρχή πολιτικής προστασίας,για την διαμορφωθείσα κατάσταση στην χώρα έχει λάβει γνώση το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Οι αρμόδιες αρχές της χώρας συνέστησαν στους πολίτες την αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό και την συμμόρφωση με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Τέλος οι δέκα ασθενείς που έχουν ήδη προσβληθεί από την νόσο νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ζάγκρεμπ και της Ριέκα και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Πηγή: newsit.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ