Ρωσία εναντίον Τουρκίας: “Βοηθάτε τους τρομοκράτες”

Εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης σε σημερινή του δήλωση κατηγόρησε την Τουρκία, πως όχι μόνο δεν τηρεί τα μεταξύ τους συμφωνηθέντα για την Συρία, δηλαδή την δημιουργία αποστρατικωποιημένης ζώνης,αλλά αντιθέτως βοηθάει τους ‘τρομοκράτες’.

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Αμύνης υποστράτηγος Ιγκόρ Κανασένκοφ κατήγγειλε ότι οι τουρκικές οχυρές θέσεις στην Ιντλίμπ,έχουν ουσιαστικά ενωθεί με των ‘τρομοκρατών’ και πως οι επιθέσεις εναντίον του αεροδρομίου της βάσης Χμάιμιμ-το οποίο χρησιμοποιούν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις- είναι πλέον καθημερινές.

Ο υποστράτηγος Κανασένκοφ υπενθύμισε την ανακούφιση της διεθνούς κοινότητας όταν είχαν υπογραφεί οι συμφωνίες του Σότσι το 2018 ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία,οι οποίες προέβλεπαν την δημιουργία της αποκαλούμενης ζώνης αποκλιμάκωσης. Υπενθύμισε επίσης τις δεσμεύσεις της Άγκυρας για απόσυρση των ‘τρομοκρατών’ σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων και για απομάκρυνση των βαρέων πυροβόλων από την περιοχή.

Ο Ρώσος αξιωματικός στην συνέχεια της δήλωσής του επέμεινε ότι 18 μήνες μετά την υπογραφή των συμφωνιών αυτών το μόνο αποτέλεσμα ήταν η ανάπτυξη της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ,του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν και της Χόρας αντ Ντιν, οργανώσεων «που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι είναι τρομοκρατικές» και οι οποίες απωθούν τους μαχητές της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης προς τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Τέλος ο Ρώσος αξιωματικός προσέθεσε ότι ‘οι επιθέσεις και οι μαζικοί με πυροβόλα,uav και άλλα μέσα εναντίον ειρηνικών κοινοτήτων της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμάιμιμ έγιναν καθημερινό φαινόμενο’.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ