Κορονοϊός: Viral απόσπασμα βιβλίου του 2008 με το βιολογικό όπλο… «Wuhan-400» – Ποια είναι η αλήθεια

Μπορεί να είδατε στο twitter ένα viral post σχετικά με το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Dean Koontz, το οποίο γράφτηκε το 1981 και έχει τίτλο “The Eyes of Darkness”. Πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι απόσπασμα του βιβλίου προβλέπει την επιδημία του κορονοϊού.

Είναι όμως αλήθεια ότι ένα βιβλίο 312 σελίδων πριν από 39 χρόνια να είχε προβλέψει τον ιό;

Ηρωίδα του βιβλίου είναι μια μητέρα που έχει αποστολή για να ανακαλύψει αν ο γιος της που έχει πάει για κάμπινγκ πέθανε ή αν είναι ακόμη ζωντανός. Αποσπάσματα του βιβλίου έχουν διαμοιραστεί μέσω των social media και οι χρήστες αναπτύσσουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και μιλούν για ομοιότητες μεταξύ του Covid-19 και του βιολογικού όπλου “Wuhan-400”, που υπάρχει στο βιβλίο.

Στο βιβλίο το Wuhan-400 δημιουργήθηκε από τον κινεζικό στρατό, σε ένα εργαστήριο με στόχο να εξολοθρεύσει τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού, πριν η Κίνα καταλάβει τον πλανήτη.

Η Wuhan, είναι η πρώτη πόλη που είχε κρούσμα του κορονοϊού. Όμως στην πραγματικότητα στην πρώτη έκδοση του βιβλίου το βιολογικό όπλο δεν λεγόταν Wuhan-400 αλλά Gorki-400, από την ρωσική πόλη στην οποία γράφτηκε το βιβλίο.

Το όνομα του βιολογικού όπλου άλλαξε σε Wuhan-400 στην έκδοση του 2008.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ