Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό – Κλείνουν τα σχολεία

Ένας 69χρονος άνδρας που είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψε σήμερα το μεσημέρι στην Ιταλία, ανεβάζοντας το αριθμό των νεκρών στους δώδεκα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει φτάσει τα 374, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι.Σύμφωνα με τον Άντζελο Μπορέλι επτά περιφέρειες πλήττονται από περιπτώσεις κορονοϊού: 240 άτομα στη Λομβαρδία (συμπεριλαμβανομένων 6 θυμάτων), 38 στο Βένετο (συμπεριλαμβανομένου ενός θύματος), 23 στην Εμίλια Ρομάνια, 3 στο Πεδεμόντιο, 3 στο Λάτσιο, 2 στην Τοσκάνη, ένα στη Σικελία, ένα στη Λιγουρία και ένα στην επαρχία Μπολζάνο.

Οι περιφέρειες Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας και Καμπανία στον Νότο αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία τους, ακόμη και να δεν έχουν καταγραφεί ακόμα κρούσματα του κορονοϊού στις περιοχές τους. Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το Σάββατο, για έκτακτες παρεμβάσεις καθαρισμού. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περιφέρεια Μάρκε. ,

Στο μεταξύ στην Ρώμη είναι πλέον αρνητική στον κορονοϊό η πρώτη ασθενής που είχε νοσήσει στην Ιταλία. Πρόκειται για μια Κινέζα τουρίστρια 65 ετών, η οποία είχε εισαχθεί στο τέλος του Ιανουαρίου στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Αιώνιας Πόλης. Έχει επιβεβαιωθεί ότι και ο σύζυγός της είναι, πλέον, αρνητικός στον ιό. Από την μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν μεταφερθεί σε δωμάτιο και σχετικά σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ