Κόμπι Μπράιαντ: Η χήρα του κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρείας του μοιραίου ελικοπτέρου

Η Βανέσα Μπράιαντ κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας στην οποία ανήκε το μοιραίο ελικόπτερο κατά τη συντριβή του οποίου σκοτώθηκε ο θρυλικός μπασκετμπολίστας Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη τους Τζιάνα όπως και άλλοι εφτά άνθρωποι.

Η χήρα του Κόμπι υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος δεν έπρεπε να τεθεί σε κίνδυνο όπως συνέβη. Σύμφωνα με την αγωγή, τα αεροσκάφη της Island Express επιτρεπόταν να πετούν μόνο υπό συγκεκριμένους πτητικούς κανόνες και οι συνθήκες την ημέρα του δυστυχήματος δεν υπόκειντο σ’ αυτούς. Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη και ο πιλότος πετούσε στα τυφλά πριν από την τραγωδία, όπως σημειώνει το ΤΜΖ.

Επίσης, στην αγωγή σημειώνεται ότι ο πιλότος είχε αναπτύξει ταχύτητα 180 μίλια/ώρα μέσα σε βαριά ομίχλη λίγο πριν από τη συντριβή.

Στο κείμενο αναφέρεται επιπλέον ότι ο πιλότος απέτυχε να αξιολογήσει τις καιρικές συνθήκες πριν από την απογείωση, ούτε να συγκεντρώσει τα δεδομένα σχετικά με τον καιρό που θα επικρατούσε στην πτητική διαδρομή. Παράλληλα, κατηγορείται ότι δεν επέλεξε να προσγειωθεί όταν αντιλήφθηκε τη νεφελώδη κατάσταση, απέτυχε να διατηρήσει τον έλεγχο του ελικοπτέρου και απέτυχε να αποφύγει τα “φυσικά εμπόδια” κατά την πτήση.

Πηγή: ΤΜΖ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ