Κορονοϊός: Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση της επιδημίας – ΧΑΡΤΗΣ

Ένας διαδραστικός χάρτης ενημερώνει για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, έχουν επιβεβαιωθεί 79.551 κρούσματα, εκ των οποίων έχουν πεθάνει οι 2.627 ασθενείς, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει οι 25.202. Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία όπου οι νεκροί έχουν φθάσει τους επτά.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση της επιδημίας

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν χρησιμοποιεί τον όρο “πανδημία” αναφερόμενος στον κορονοϊό, αλλά, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, το ξέσπασμα του ιού παραμένει μια παγκόσμια επείγουσα κατάσταση

Οι φόβοι για μία πανδημία του κορονοϊού αυξήθηκαν σήμερα έπειτα από την ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων στο Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα. Ο οργανισμός που εδρεύει στη Γενεύη είχε κηρύξει το 2009 πανδημία για τη γρίπη των χοίρων H1N1, που αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν ήπιας μορφής, προκαλώντας έντονες επικρίσεις καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν επισπεύσει την παρασκευή εμβολίων και φαρμάκων.

Στις 30 Ιανουαρίου ο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κήρυξε “επείγουσα κατάσταση για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος” (γνωστή με τα αρχικά PHEIC) το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

Στόχος ήταν να βοηθηθούν οι χώρες που έχουν ασθενέστερα συστήματα υγείας ώστε να τα ενισχύσουν. Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τέντρος Ανχάνομ Γκεμπρεγιέσους δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους: “Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθούμε τον ιό 24 ώρες το 24ωρο… Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η κατάστασή μας είναι ότι παραμένουμε σε ένα στάδιο όπου είναι πιθανός ο περιορισμός του με το παράθυρο ευκαιρίας να αρχίζει να κλείνει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ