Πωλήθηκε η Victoria’s Secret για 525 εκατ. δολάρια

Αντί μόλις 525 εκατ. δολαρίων η L Brands πώλησε το 55% της προβληματικής Victoria’s Secret σε εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών.

Ο 82χρονος δισεκατομμυριούχος Λέσλι Γουέξνερ, που διοικεί την L Brands εδώ και πολλές δεκαετίες, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του ως CEO και πρόεδρος ως μέρος της συμφωνίας. Θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της L Brands ως επίτιμος πρόεδρος.

    Σε ανακοίνωσή του ο Γουέξνερ ανέφερε ότι η πώληση της Victoria’s Secret σε μια ιδιωτική εταιρεία θα παρέχει τον καλύτερο τρόπο για την αποκατάσταση της εταιρείας στα ιστορικά επίπεδα κερδοφορίας και ανάπτυξης.

    “Θεωρούμε ότι ως ιδιωτική εταιρεία η Victoria’s Secret θα μπορέσει να επικεντρωθεί καλύερα σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.Είμαστε ευχαριστημένοι που, διατηρώντας ένα σημαντικό μερίδιο ιδιοκτησίας, οι μέτοχοί μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ουσιαστικά στην ανοδική δυναμική των εικονικών εμπορικών σημάτων” επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ο Γουέξνερ.

    Τα νέα της ενδεχόμενης αποχώρησης του Γουέξνερ είχαν ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Η Victoria’s Secret αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια καθώς οι πωλήσεις έπεφταν σημαντικά ενώ βασιζόταν μόνο στα σουτιέν push-up και στα διάσημα μοντέλα, αν και αρκετά από αυτά κατηγόρησαν την εταιρεία για μισογυνισμό και κακομεταχείριση, με επιστολή που έστειλαν στους New York Times για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζον Μέχας.

    Πηγή: CNN

    Μοιράσου το:

    σχολίασε κι εσύ