Ακάρ: Είναι νωρίς να πούμε ότι η εκεχειρία στη Λιβύη έχει καταρρεύσει

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πως η εκεχειρία στη Λιβύη έχει καταρρεύσει, αφού ο Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεν υπέγραψε το Σαββατοκύριακο μία δεσμευτική κατάπαυση του πυρός.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Άγκυρα, ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τον αντίπαλο του Χαφτάρ, τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, έχει στείλει μία ομάδα εκπαίδευσης και συνεργασίας η οποία δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη.

Αναφορικά με τη Συρία, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε πως η Τουρκία και η Ρωσία συζητούν την εγκαθίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης» μέσα στην βορειοδυτική συριακή περιφέρεια Ιντλίμπ, όπου Σύροι που έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των μαχών θα μπορέσουν να βρουν καταφύγιο για τον χειμώνα.

Οι επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή συνεχίζονται παρά την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ πριν από τρεις ημέρες, δήλωσε ο Ακάρ, προσθέτοντας πως η Τουρκία ενισχύει μια θέση παρατήρησης που έχει περικυκλωθεί από συριακές δυνάμεις.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο αίτημα αναφορικά με το ψήφισμα του ιρακινού κοινοβουλίου στις 5 Ιανουαρίου για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ