Τραγωδία στην Καμπότζη: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης κτιρίου στην Καμπότζη, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το επταώροφο κτίριο του οποίου η κατασκευή είχε σχεδόν ολοκληρωθεί κατέρρευσε σήμερα στην παράκτια πόλη Κεπ, περίπου 160 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ.

Το δυστύχημα σημειώνεται ένα χρόνο μετά από μία άλλη κατάρρευση, κατά την οποία 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Πρέα Σιχανούκ.

“Υπάρχουν πέντε νεκροί τους οποίους έχουμε ήδη ανασύρει και ακόμη πέντε νεκροί που έχουμε εντοπίσει και δεν μπορούμε να ανασύρουμε από το κτίριο που έχει καταρρεύσει”, είπε ο κυβερνήτης της Κεπ, ο Κεν Σάθα.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των εργατών που παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, είπε ο Σάθα, προσθέτοντας ότι οι Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση τους ιδιοκτήτες του κτιρίου. Τα δύο αυτά άτομα που αναμένεται να ανακριθούν σκόπευαν να χτίσουν έναν ξενώνα, είπε ο κυβερνήτης.

Πρωθυπουργός Χουν Σεν δήλωσε ότι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για να φθάσουν στους εγκλωβισμένους.

“Από σήμερα το πρωί, ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται για την αφαίρεση της πλάκας σκυροδέματος, κόβοντας τον σιδερένιο οπλισμό ώστε να συνεχίσουν να εντοπίζουν και να βρίσκουν περισσότερους ανθρώπους”, έγραψε σήμερα ο Χουν Σεν στη σελίδα του στο Facebook.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: phnompenhpost.com/ Heng Chivoan, Mak Remissa/EPA, AFP/Nget Touch

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ