Ακάρ: Αβάσιμη η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Αβάσιμη χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, υπογράμμισε ότι η ιστορία του τουρκικού έθνους είναι καθαρή και «δεν συνδέεται με τέτοια υποτιθέμενα επεισόδια», όπως είπε.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση της Γερουσίας.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε σε ανάρτησή του στα social media πως “το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό σόου. Δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει απολύτως καμία ισχύ”.

Είπε, επίσης, ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν την ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Σε ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως το ψήφισμα είναι ένα “επαίσχυντο παράδειγμα πως η ιστορία μπορεί να πολιτικοποιηθεί”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ