Ορκίστηκε η κυβέρνηση της 34χρονης Σάνα Μάριν – ΦΩΤΟ

Ορκίστηκε η νέα φινλανδική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Σάνα Μάριν, της 34χρονης πρωθυπουργού, που γράφει ιστορία ως η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο αλλά και η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Φινλανδία.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι υπό τον πρόεδρο της χώρας Σάουλι Νιινίστο. Νωρίτερα, η Μάριν κέρδισε εύκολα την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με 99 ψήφους υπέρ και 70 κατά, με 30 βουλευτές απόντες.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Μάριν του SDP εμφανίστηκε έχοντας στο πλευρό της την επικεφαλής του Κόμματος του Κέντρου, την Κάτρι Κουλμούνι, την ηγέτιδα των Πρασίνων Μαρία Οχισάλο, την 32χρονη επικεφαλής της Αριστερής Συμμαχίας Λι Άντερσον, ενώ ο υπουργός Ισότητας Τόμας Μπλομκβιστ αναπλήρωνε την αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σουηδίας, Άνα Μάγια Χένρικσον που σήμερα είναι στην Ουάσινγκτον.

Μιλώντας αγγλικά η Μάριν είπε: “Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που να είναι βιώσιμη από κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής άποψης. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ισότητα, την εκπαίδευση και τις δεξιότητες. Θέλουμε η Φινλανδία να είναι μια χώρα όπου κάθε παιδί μπορεί να γίνει ό,τι επιθυμεί και ο καθένας να ζει και να μεγαλώνει με ασφάλεια και χαρά”.

Επεσήμανε ακόμη ότι η Φινλανδία θα έχει ενεργό ρόλο όχι μόνο στην ΕΕ αλλά παγκοσμίως. “Θέλουμε να δημιουργήσουμε σταθερότητα” είπε η πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

Πηγή: newsnowfinland.fi Πηγή φωτό: EPA, AP, Reuters, VNK

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ