Θύμα φαρσέρ ο Ζάεφ – Συνομίλησε με άγνωστη που υποδύθηκε την Γκρέτα Τούνμπεργκ – ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι φαρσέρ έβαλαν στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Οι άγνωστοι εμφανίστηκαν ως η γνωστή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και ο πατέρας της, και μέσω email τον έπεισαν να συνομιλήσουν.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Μαρτζιάν Ζαμπράσναετς, λέγοντας πως οι δράστες χρησιμοποίησαν τις επίσημες διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείο και των τηλεφωνικών αριθμών του πρωθυπουργικού γραφείου και απέστειλαν σχετικό αίτημα, με το οποίο εμφανίστηκαν ως πατέρας και κόρη Τούνμπεργκ, ζητώντας μία τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζόραν Ζάεφ.

Τελικά, σύμφωνα με τον Ζαμπράσναετς, ο Ζάεφ συνομίλησε με τους αγνώστους, αλλά γρήγορα ο ίδιος και οι συνεργάτες του αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για πλαστοπροσωπία, οπότε διέκοψαν την μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Β.Μακεδονίας ακολούθως πραγματοποίησε έρευνα και αφού έγιναν οι έλεγχοι, επικοινώνησαν με την οικογένεια Τούνμπεργκ, που δήλωσε άγνοια για την επικοινωνία με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Ο εκπρόσωπος του Ζάεφ, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα την παραπληροφόρηση, χαρακτήρισε το περιστατικό «υβριδική επίθεση» και πως και η οικογένεια Τούνμπεργκ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ζόραν Ζάεφ είχε πέσει θύμα Ρώσων φαρσέρ, που τον «παγίδευσαν», εμφανιζόμενοι ως ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.Δείτε το βίντεο:

Πηγή: euronews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ