Γιατρός απέρριψε πνεύμονες από δωρητή οργάνων – Κάπνιζε για 30 χρόνια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας γιατρός από την Κίνα αναγκάστηκε να απορρίψει τους πνεύμονες ενός 52χρονου δωρητή οργάνων, ο οποίος κάπνιζε για περίπου 30χρόνια.

Ο Δρ. Chen Jingyu, από το Νοσοκομείο Wuxi People’s Hospital, δήλωσε ότι συνειδητοποίησε αμέσως ότι δεν θα μπορούσε να δώσει τους πνεύμονες σε κάποιον ασθενή του, ο οποίος ήταν στη λίστα μεταμόσχευσης, γιατί αμέσως ήταν εμφανής η ζημιά στα όργανα λόγω του καπνίσματος.

“Aρκετοί καπνιστές στη χώρα έχουν πνεύμονες που μοιάζουν σαν αυτούς” τόνισε ο Jingyu σύμφωνα με το AsiaWire.

“Η ομάδα μου αποφάσισε να απορρίψει το μόσχευμα. Αν καπνίζεις πρέπει να ξέρεις ότι οι πνεύμονές σου μπορεί να μη γίνουν δεκτοί, αν θες να γίνεις δότης μετά τον θάνατό σου. Κοιτάξτε αυτούς τους πνεύμονες, έχετε το θάρρος να καπνίζετε ακόμα και τώρα;” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Jingyu ο ασθενής δεν έκανε μαγνητική πριν τον θάνατό του και όταν ήταν εγκεφαλικά νεκρός, οι πνεύμονες του πέρασαν γρήγορα στη διαδικασία δωρεάς.

“Τα αρχικά τεστ οξυγόνου ήταν ΟΚ αλλά όταν είδαμε τα όργανα καταλάβαμε ότι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε” σχολίασε.

Πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι είναι καπνιστές στην Κίνα, το ένα τρίτο του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Κίνα κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος λόγω του καπνίσματος.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: FOX

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ