Αυτός είναι ο διοικητής της επιδρομής στο καταφύγιο του Μπαγκντάντι – Τρεις φορές ακυρώθηκε η επιχείρηση – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ένας διοικητής των ειδικών δυνάμεων από το Κεντάκι θεωρείται ως ένας από τους επικεφαλής της επιχείρησης εξόντωσης του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο αντιστράτηγος Σκοτ Χάουελ από την Καντίς του Κεντάκι φέρεται να κτέστρωσε το σχέδιο και να ηγήθηκε της δραματικής επιδρομής με στόχο τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης στο κρησφύγετό του στην Ιντλίμπ, το Σάββατο το βράδυ.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Χάουελ επιχείρησε στο έδαφος της Συρίας. Είναι κυβερνήτης με περισσότερες από 2.600 ώρες πτήσης. Είναι διοικητής των Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων στο Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, την πατρίδα της Δύναμης Δέλτα.

Πριν από την ανάληψη της Διοίκησης, ο αντιστράτηγος Χάουελ ήταν αναπληρωτής διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας το 1987 και απέδειξε ότι κέρδισε επάξια τα φτερά του στο Φορτ Ράκερ της Αλαμπάμα. Κάνει καριέρα ως πιλότος ελικοπτέρων διάσωσης και ειδικών επιχειρήσεων περιλαμβανομένων και αποστολών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η επιχείρηση στο καταφύγιο του Μπαγκντάντι ήταν αποτέλεσμα μίας πολύχρονης και σταθερής συλλογής πληροφοριών και ενός βιαστικού 48ωρου σχεδιασμού μόλις η Ουάσινγκτον ενημερώθηκε ότι αυτός βρισκόταν εκεί. Ο πρόεδρος Τραμπ στην ενημέρωσή του είπε πως τρεις προηγούμενες απόπειρες να τον εξοντώσουν είχαν ακυρωθεί ενώ αυτή, η τέταρτη πήρε το “πράσινο φως”.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ