Πομπέο: Στόχος της συνάντησης με τον Ερντογάν είναι η κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Την προσδοκία του ότι θα γίνει η συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο Μάικ Πομπέο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι σταματήσει η επιδρομή της Άγκυρας στη Συρία και όχι η ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε συγκεκριμένα πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχουν σκοπό η Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις της στη Συρία. «[Ο Ερντογάν] πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία», είπε ο Πομπέο. «Πρέπει [οι Τούρκοι] να αποσυρθούν. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι», τόνισε ο Πομπέο σε συνέντευξη στο Fox News Business Network.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντικό το ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έχουν άμεσες, «πρόσωπο με πρόσωπο» συνομιλίες, ενώ ερωτηθείς εάν αποδίδει προσωπικά στον Ερντογάν την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, απάντησε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση».

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ