Ο Τζόνσον ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ενημερώσει το απόγευμα το υπουργικό του συμβούλιο σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για μία βάση που θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο συμφωνίας για το Brexit, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια θα απευθυνθεί στην Επιτροπή 1922 του κόμματός του. Έπειτα από μία συνάντηση στη Ντάουνινγκ Στριτ με μέλη της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού κόμματος, ο πρόεδρός της Στιβ Μπέικερ, δήλωσε ότι είναι “αισιόδοξος ότι είναι πιθανό να επιτευχθεί μία ανεκτή συμφωνία” την οποία θα μπορεί ο ίδιος να ψηφίσει και κάλεσε την ομάδα του να δείξει εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό.

Η επικεφαλής του κόμματος του DUP, Άρλεν Φόστερ, δήλωσε ότι θα κάνει “ό,τι είναι καλύτερο για την ένωση”. Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία για ένα τελωνειακό σύνορο στη θάλασσα που χωρίζει το νησί της Ιρλανδίας με τη Βρετανία, και εάν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο, απάντησε ότι η βόρεια Ιρλανδία πρέπει να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, και ότι αυτή είναι μία αρχή που δεν πρόκειται να αλλάξει. Μετά τη συνάντηση βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέφεραν την άποψη του DUP ότι “εξακολουθούν να υπάρχουν κενά και ότι απαιτείται περεταίρω προσπάθεια”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ