Οι Κούρδοι της Συρίας υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 75 Τούρκους στρατιωτικούς – Ανακατέλαβαν την πόλη Ρας αλ-Αϊν

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) υποστήριξαν ότι σε επίθεσή τους εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού στην πόλη Ρας αλ Άιν της Συρίας σκοτώθηκαν 75 Τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης, μεταδίδουν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή των ΣΔΔ.

Μάλιστα, πριν από λίγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι της Συρίας ανακατέλαβαν την πόλη Ρας αλ-Άιν. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου ότι η πόλη είχε καταληφθεί από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων έχουν ανακαταλάβει τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών της αναφερόμενης πόλης, καθώς συγκεντρώνουν δυνάμεις για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικής επιχείρησης, σύμφωνα με το ίδιο παρατηρητήριο.

Τουλάχιστον 17 αντάρτες που υποστηρίζονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τέσσερις μαχητές του SDF σκοτώθηκαν από την αντεπίθεση, όπως ανακοίνωσε το παρατηρητήριο.

Η πόλη Ρας αλ-Αϊν είναι σημαντικό κέντρο ανεφοδιασμού μεταξύ των αστικών κέντρων της Ταλ Αμπιάντ προς τα δυτικά και της πόλης Καμισλί στα ανατολικά που ελέγχονται από τις δυνάμεις SDF.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ