• Φρίκη στην Κύπρο: 81χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά κοριτσάκι από την ηλικία των πέντε ετών

  5:18 μμ, Παρασκευή 11 Οκτ 2019 5:18 μμ, Παρασκευή 11 Οκτ 2019

  Η φρικιαστική υπόθεση της επί σειρά ετών σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού από ηλικιωμένο άνδρα, αναβίωσε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

  Το δικαστήριο καταδίκασε τον 81χρονο δράστη από τη Λευκωσία σε φυλάκιση τριών ετών, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα ο ηλικιωμένος, όπως και το λευκό ποινικό του μητρώο.

  Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο δράστης κακοποιούσε σεξουαλικά το κοριτσάκι από τα πέντε της χρόνια μέχρι που έγινε 10 ετών. Ο ηλικιωμένος ενοικίαζε στην οικογένεια το σπίτι όπου διέμεναν. Μέσα σε πέντε χρόνια η ανήλικη παρενοχλήθηκε τουλάχιστον 16 φορές μέχρι που το έμαθε φίλη της και τελικά η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία.

  Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 81χρονο και για τις 16 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Οι πρώτες έξι κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού κατά παράβαση των άρθρων 2 και 10 του περί της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των Θυμάτων Νόμου και οι άλλες 10 κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού κατά παράβαση του περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου.

  Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, όλα ξεκίνησαν όταν απελάθηκε ο πατέρας της μικρής όταν αυτή ήταν πέντε ετών. Η σεξουαλική κακοποίηση ήταν επαναλαμβανόμενη, μέχρι που το κοριτσάκι έγινε 10 ετών και το «μυστικό» της μαθεύτηκε καθώς προσπάθησε να προστατεύσει άλλα παιδάκια, που είχαν πάει στο σπίτι της για να γιορτάσουν τα γενέθλια της.

  Όπως τόνισε το δικαστήριο, η ανήλικη όλα αυτά τα χρόνια είχε επωμιστεί ένα πολύ μεγάλο βάρος να προστατεύει τον εαυτό της, αποφεύγοντας τον κατηγορούμενο, όπως ήταν οι οδηγίες της μητέρας της, η οποία όταν πληροφορήθηκε τι συμβαίνει, τη συμβούλεψε να μην πει τίποτα γιατί θα τους έδιωχναν από το σπίτι και δεν θα είχαν πού να διαμείνουν. Τελικά, οι πράξεις του συνταξιούχου καταγγέλθηκαν στο Γραφείο Ευημερίας και κατ’ επέκταση στην Αστυνομία.

  Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο τόνισε ότι τέτοιας φύσης αδικήματα καταρρακώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, την αξιοπρέπεια και προσβάλλουν την προσωπικότητα του θύματος, αλλά αφήνουν και ψυχικά τραύματα που δύσκολα επουλώνονται αφού ανατρέπεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού. Επεσήμανε επίσης ότι τέτοια αδικήματα ειδικότερα εναντίον παιδιών, βρίσκονται σε συνεχή και ανησυχητική έξαρση «κάτι για το οποίο λαμβάνουμε και δικαστική γνώση από τις υποθέσεις που τίθενται ενώπιον μας, γεγονός το οποίο καθιστά εντονότερη την ανάγκη επιβολής αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

  Σημειώνεται πως λόγω της κακοποίησης που είχε υποστεί, η ανήλικη είχε δυσκολίες στη συγκέντρωση, στον ύπνο, εφιάλτες, ένταση, θυμό, λύπη, φόβο και συνεχή ανησυχία να μη μάθει κανένας κάτι, γιατί θα τους έδιωχναν από το σπίτι. Μετά δε και από κλινική αξιολόγηση διαγνώστηκε με οξύ μετατραυματικό στρες.

  Πηγή: philenews.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα