Ο Τζόνσον δήλωσε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι επιθυμεί ένα Brexit με συμφωνία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ότι επιθυμεί ένα Brexit με συμφωνία, τόνισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τις συνομιλίες των δύο ανδρών στο Λονδίνο.

«Ο πρωθυπουργός διατύπωσε την προτίμησή του για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με μια συμφωνία. Υπογράμμισε ότι η πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και ένα λογικό συμβιβασμό που σέβεται τη Συμφωνία του Μπέλφαστ (Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής), την Ενιαία Αγορά και προβλέπει τη δημοκρατική συναίνεση στη Βόρεια Ιρλανδία», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ο Τζόνσον επανέλαβε ότι εάν η Βρετανία δεν καταλήξει σε μια συμφωνία, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. «Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας και γι ‘αυτό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να συνεργαστούμε για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Στη δική του ανακοίνωση για την συνομιλία του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο Νταβίντ Σασόλι τόνισε πως στην σημερινή του συζήτηση με τον Τζόνσον δεν σημειώθηκε «καμία πρόοδος», πως ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε αόριστες απαντήσεις σε ερωτήματα που του έθεσε, λέγοντας πως υπάρχουν δύο εναλλακτικές σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή: «Αναβολή ή καμία συμφωνία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ