Πελόζι κατά Τραμπ: Για μία ακόμη φορά θέτει το προσωπικό όφελος πάνω από τη χώρα

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες πως το αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς την Κίνα να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος του Τζο Μπάιντεν είναι «το τελευταίο παράδειγμα του Αμερικανού προέδρου να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας».

Με δημόσιες δηλώσεις του νωρίτερα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ζήτησε δημοσίως, μετά από την Ουκρανία και από την Κίνα, να διερευνήσει τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

«Για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε μια ξένη χώρα να αναμιχθεί στις εκλογές μας – απλά ένα τελευταίο παράδειγμα από εκείνον να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας», τόνισε η Πελόζι με tweet της.

Από την πλευρά του ο Άνταμ Σιφ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, δήλωσε ότι ο μεγιστάνας πρόεδρος αθέτησε τον προεδρικό του όρκο ζητώντας από την Κίνα να ερευνήσει τον Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ