Αποκάλυψη-βόμβα από τη New York Post: Η βασίλισσα Ελισάβετ ζητεί νομικές συμβουλές για να «ξηλώσει» τον Τζόνσον

Αποφασισμένη να αναλάβει δράση, προκειμένου να καθαιρέσει τον Μπόρις Τζόσον από τον πρωθυπουργικό θώκο παρουσιάζεται η βασίλισσα Ελισάβετ.Όπως αναφέρει η New York Post στην ηλεκτρονική της διεύθυνση, η βασίλισσα Ελισάβετ αναζητεί νομικές συμβουλές σχετικά με τον πως θα μπορούσε να «αποβάλλει» τον Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργική θέση, έπειτα από την παράνομη αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου που διέταξε.

Συγκεκριμένα, εξετάζει νομικά υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να «ξεφορτωθεί» τον Τζόνσον και ποια διαδικασία ενδέχεται να ακολουθήσει. Είναι η πρώτη φορά στα 67 χρόνια βασιλείας της που αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια νομικού συμβούλου για να διώξει κάποιον από την πρωθυπουργική θέση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πράξη του Τζόνσον για αναστολή του κοινοβουλίου ήταν παράνομη. Ο καινούριος νόμος, όμως, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο επιβάλλει στον Τζόνσον να ζητήσει μια τρίμηνη παράταση σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για Brexit.

Τέως μέλος του Συντηρητικού κόμματος, ο Ντόμινικ Γκριβ, δήλωσε πως ο Τζόνσον θα «ξηλωθεί» από την Βασίλισσα αν δεν τηρήσει τον νόμο. «Σε πέντε λεπτά θα είναι εκτός. Θα ξηλωθεί.», είπε χαρακτηριστικά ο Γκριβ.Πηγή: New York Post

Δείτε το δημοσίευμα: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ