Γάμος αλά… στρατιωτικά: Παντρεύτηκε την 81χρονη ξαδέρφη του για να μην ντυθεί φαντάρος – ΦΩΤΟ

Στο στόχαστρο των ουκρανικών Αρχών τέθηκε ένας 24χρονος άνδρας, ο οποίος για να αποφύγει τη στράτευση, παρουσίασε ληξιαρχική πράξη γάμου. Ωστόσο, η νύφη ήταν το θέμα που προκάλεσε την έρευνα εις βάρος του νεαρού, καθώς πρόκειται για μια 81χρονη με την οποία έχει συγγενική σχέση αφού είναι ξαδέρφη του και παρουσιάζει και κινητικά προβλήματα.

Ο Αλεξάντρ Κοντρατιούκ είπε ότι ανέπτυξε έναν ισχυρό δεσμό με τη γυναίκα που είναι 57 χρόνια μεγαλύτερή του και αρνείται ότι την παντρεύτηκε μόνο και μόνο για να μην πάει στρατό.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό νόμο, όλοι οι άρρενες πρέπει να πάνε φαντάροι εκτός από αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας ή αυτούς που πρέπει να φροντίζουν ασθενείς ή συζύγους με κινητικά προβλήματα.

Ο Κοντρατιούκ γλίτωσε από τη στρατιωτική του υποχρέωση καθώς η ξαδέρφη και σύζυγός του έχει κινητικά προβλήματα. Ο γάμος τελέστηκε σε ένα μικρό χωριό στην πόλη Βινίτσα στην Ουκρανία, στις όχθες του ποταμού Γιούζνι Μπουγκ/

Οι ερευνητές ανέκριναν την ηλικιωμένη γυναίκα αλλά αυτή είπε ότι είναι καλός σύζυγος που τη φροντίζει. Ωστόσο, οι γείτονες είπαν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ στην περιοχή. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η Ζινάιντα Ιλαριόνοβνα δεχόταν επισκέψεις από ανίψια, εγγόνια και αδερφές αλλά ποτέ από τον φερόμενο σύζυγό της. Μένει σε ένα σπίτι μόνη της και η μόνη απόδειξη του γάμου της είναι το πιστοποιητικό που φέρει πάνω του ο Κοντρατιούκ για να γλιτώσει τη στράτευση.

Ο επίτροπος της στράτευσης τόνισε ότι ο 24χρονος έχει το νόμιμο δικαίωμα να μην στρατολογηθεί αφού επέδειξε το πιστοποιητικό του γάμου του. Πάντως, νομικός ειδήμων τόνισε ότι αν ο στρατός καλέσει τους γείτονες ως μάρτυρες μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω αυτός ο γάμος. Ωστόσο, οι στρατιωτικοί ιθύνοντες είπαν πως δεν ενδιαφέρονται να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση και πως αν ο ίδιος ο νεαρός δεν ντραπεί για την έκταση που πήρε το δημοσίευμα σχετικά με τον γάμο του, μπορεί να συνεχίσει με τη συμφωνία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ