Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ζητεί από την ιταλική κυβέρνηση να βοηθήσει τους μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε πλοίο

Να πάψει «να δαιμονοποιεί ανθρώπους» και να βοηθήσει τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα πάνω στο πλοίο μιας ισπανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ζητεί από την ιταλική κυβέρνηση ο σταρ του Χόλιγουντ, Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος επισκέφθηκε το πλοίο Open Arms την Παρασκευή, για να δείξει την αλληλεγγύη του, συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και ζήτησε να επιτραπεί να αποβιβασθούν οι 160 μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο πλοίο.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ συνέκρινε την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, όπου ο αρχηγός της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έχει επανειλημμένα αρνηθεί αιτήματα ελλιμενισμού πλοίων που διασώζουν μετανάστες, με την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε τα δικά μας προβλήματα με πρόσφυγες που έρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό… Είναι πολύ παρόμοια με αυτά που περνάτε εδώ», είπε κατηγορώντας πολιτικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στις ΗΠΑ ότι δαιμονοποιούν τους μετανάστες.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα παντού στον πλανήτη. Και θα σταματήσει αν πούμε να σταματήσει», τόνισε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ