Ο Σάντσεθ δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης – Αυξημένες πιθανότητες για νέες εκλογές

O Πέδρο Σάντσεθ δεν κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας, που έγινε σήμερα, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν μπορεί προς το παρόν τουλάχιστον να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την El Pais, ο υποψήφιος του κόμματος των Σοσιαλιστών (PSOE) έλαβε 124 ψήφους, έναντι 155 “κατά” και 67 που απείχαν.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του PSOE και των Ποδέμος συνεχίστηκαν και σήμερα, ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κυβερνητική συμφωνία. Πλέον, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για μία ενδεχόμενη νέα ψηφοφορία τον Σεπτέμβριο, ωστόσο εάν και τότε δεν υπάρξει διέξοδο, η Ισπανία αναμένεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές τον Νοέμβριο.

Πριν την ψηφοφορία, μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο Σάντσεθ είχε παραδεχτεί πως “δεν κατέστη δυνατή μία συμφωνία” και καταλόγισε την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στους Ποδέμος.

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας προέτρεψε τον Σοσιαλιστή ηγέτη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ