Η Τουρκία είναι έτοιμη να παραλάβει τους S-400 – Διορίστηκε διοικητής

Στην Άγκυρα τοποθετείται η πρώτη συστοιχία πυραύλων S-400 η οποία αναμένεται να φτάσει σε 10 μέρες, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Στο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι έχει διοριστεί διοικητής για τους S-400 στην Άγκυρα και πως το πυραυλικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται και σε άλλες περιοχές.

Η Cumhuriyet με τίτλο “Διορίστηκε διοικητής για τους S-400”, αναφέρει ότι έχει διοριστεί ο πρώτος διοικητής για τους S-400 με τον βαθμό του σμηναγού και ο οποίος ασκεί καθήκοντα στην Άγκυρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι το σύστημα δεν θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, το αντιαεροπορικό αυτό σύστημα είναι ένα σύστημα που μπορεί να μεταφερθεί, και στην περίπτωση που η Τουρκία το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να το μεταφέρει σε άλλο σημείο. Το σύστημα που θα σταλεί στην Τουρκία θα έχει την δυνατότητα να ρίχνει 72 πυραύλους, ενώ δεν θα συνδεθεί με κανένα ραντάρ του ΝΑΤΟ αλλά θα έχει το δικό του ανεξάρτητο ραντάρ.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: philenews.com /ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ