Το “μυστικό” που παίρνει μαζί του στο κελί ο serial killer της Κύπρου

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς που κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο για τις 12 κατηγορίες, επτά φόνους και πέντε απαγωγές και καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια δρούσε ανενόχλητος για σχεδόν δύο χρόνια.

Τα θύματά του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου ήταν αλλοδαπές γυναίκες τις οποίες εντόπιζε μέσω διάφορων εφαρμογών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι τοποθεσίες όπου πετούσε τις σορούς τους ήταν καλά “μελετημένες”.

Η ασχολία του ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία καθώς και η εργασία στην Εθνική Φρουρά ως ίλαρχος του έδωσαν τις λύσεις για το πού θα αφήσει τις σορούς των θυμάτων του. Από την μέρα της αποκάλυψης του εγκλήματος, στις 14 Απριλίου, ο serial killer της Κύπρου είχε χρόνο προκειμένου να ξεφορτωθεί τεκμήρια που τον ενοχοποιούσαν. Ωστόσο, δεν κατάφερε να απαλλαγεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε από τις συνομιλίες με τα θύματά του. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας και τα μέλη του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “ξεσκόνισαν” όλα τα ίχνη του προκειμένου να οδηγηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλόνισε την Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ένα ήταν το μοναδικό τεκμήριο που κατάφερε να ξεφορτωθεί ο 35χρονος που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Ορέστης” και αυτό παίρνει μαζί του στις φυλακές. Πρόκειται για το κινητό του τηλέφωνο για το οποίο έδωσε κάποιες πληροφορίες στους ανακριτές για το πού βρίσκεται. Παρά τις έρευνες που έγιναν σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία ισχυρίστηκε ότι είχε πετάξει το κινητό, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Σημειώνεται πως η κάρτα sim την οποία ο 35χονος αποπειράθηκε να καταπιεί κατά τη σύλληψή του ήταν της ίδιας συσκευής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το “μυστικό” που φαίνεται ότι παίρνει μαζί του είναι το κίνητρο που τον οδήγησε στα εγκλήματα. Ο ισχυρισμός μέσα από το χειρόγραφό του ότι δεν γνωρίζει τι τον οδήγησε στο έγκλημα καθώς επίσης και το ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση εμπειρογνωμόνων για να αναλύσουν το τι τον οδήγησε δεν θεωρείται ως “απάντηση” στο κίνητρο. Περιγράφοντας τα γεγονότα η Κατηγορούσα Αρχή έκανε λόγο για “φθηνές δικαιολογίες” οι οποίες δόθηκαν από τον 35χρονο.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ