Δραματική διάσωση ενός βρέφους 5 μηνών έπειτα από καταδίωξη του απαγωγέα του – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός βρέφους 5 μηνών το οποίο άρπαξε ένας άνδρας και παρέμενε αγνοούμενο για 36 ώρες. Το μωρό βρέθηκε στην αγκαλιά της μαμάς του έπειτα από μία άγρια καταδίωξη του απαγωγέα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι ειδικές κάμερες εντόπισαν το μωρό σε ειδικό κάθισμα στη θέση του συνοδηγού ενός οχήματος του οποίου οδηγός ήταν ο Τζέιμς Ντέμπσεϊ.

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στον οδηγό έπειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε σχεδόν 48 ώρες. Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, αξιωματικοί παίρνουν στην αγκαλιά τους το βρέφος που φαίνεται ήρεμο και ψύχραιμο ενώ το τυλίγουν στο τζάκετ ενός συναδέλφου τους. Ο Ντέμπσεϊ καταδικάστηκ για απαγωγή μωρού από το σπίτι του στο Σάτον Κόλντφιλντ. Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, ο δράστης της απαγωγής είχε σχέση με τη μητέρα του βρέφους Σαντέλ Φόρεστερ, έμεινε το βράδυ στο σπίτι της, ενώ το πρωί εξαφανίστηκε με το μωρό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητό του κοντά στο αεροδρόμιο του Μπίρμινγχαμ και αφού έστησαν μπλόκα, περιπολικά έπεσαν στην πόρτα του οδηγού και έτσι ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τον απαγωγέα, διασώζοντας το βρέφος. Η μητέρα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς που της έφερε πίσω σώο και αβλαβές το μωρό της.

Ο Ντέμπσεϊ καταδικάστηκε για απαγωγή παιδιού, μη συμμόρφωση σε αστυνομικές υποδείξεις, κλοπή και τροχονομικές παραβάσεις. Φυλακίστηκε για 27 μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ