Αναζητούν τον βομβιστή με το μαύρο ποδήλατο στη Γαλλία – Στους 13 οι τραυματίες

Τον ύποπτο με το μαύρο ποδήλατο, που άφησε ένα πακέτο μπροστά σε αρτοποιείο λίγο πριν σημειωθεί η βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Λυών, αναζητούν οι γαλλικές αρχές. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης, που άφησε πίσω της 13 τραυματίες, δύο ημέρες πριν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές.

Βίντεο έχουν καταγράψει τον ύποπτο, ο οποίος είχε εν μέρει καλυμμένο το πρόσωπό του. Φορούσε μπεζ βερμούδα, χακί φουλάρι και σκούρα γυαλιά και μοιάζει είτε να είναι Ευρωπαίος ή από κάποιο κράτος της βόρειας Αφρικής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 17:30. Το πακέτο-βόμβα, που περιείχε βίδες, τραυμάτισε διερχόμενους στην πολυσύχναστη οδό Βίκτορα Ουγκό, μερικά τετράγωνα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα στα πόδια, που πάντως χαρακτηρίστηκαν ελαφριά.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ενημερώθηκε για την επίθεση ενώ παραχωρούσε συνέντευξη που αναμεταδιδόταν απευθείας μέσω YouTube ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής στη Γαλλία, έκανε λόγο για «επίθεση» και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις μου βρίσκονται στους τραυματίες».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού διενεργεί έρευνα, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος ή γίνονται εκδηλώσεις -γήπεδα, ναούς, χώρους πολιτισμού ή συναυλιών.

Η Γαλλία παραμένει ακόμη βαθιά τραυματισμένη από το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή 251 ανθρώπων από το 2015.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ