Τρόμος στον αέρα – Αεροπλάνο χτυπιέται σαν καρυδότσουφλο από ισχυρούς ανέμους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Χάος και πανικό προκάλεσαν στις μεταφορές οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο Πεκίνο. Ήταν τόσο ισχυροί οι άνεμοι που ένα Airbus 330 της Hainan Airlines μοιάζει να χτυπιέται στον αέρα σαν καρυδότσουφλο ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, με τους επιβάτες να βιώνουν τον τρόμο.

Οι πιλότοι προσπάθησαν να προσγειωθούν όσο πιο ομαλά γινόταν, έκαναν έναν κύκλο ώστε να πάρουν ύψος και επέστρεψαν για άλλη μια απόπειρα προσγείωσης, που τελικά επιτεύχθηκε με ασφάλεια και έτσι έληξε η περιπέτεια.

Ένας επιβάτης της πτήσης από Σανγκάη στο Πεκίνο είπε στα Beijing News ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν όπως το αεροπλάνο άρχισε να γέρνει. “Για τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα το αεροπλάνο έγερνε σαν πύργος σε θεματικό πάρκο που πέφτει και ένιωσα την απώλεια της βαρύτητας. Η γυναίκα που καθόταν μπροστά μου έκανε εμετό”Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, περισσότερες από 50 πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 50 οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Καθυστερήσεις υπήρξαν σε δύο σιδηροδρομικά δρομολόγια καθώς δέντρα είχαν πέσει στις γραμμές από τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ 13 αυτοκίνητα καταστράφηκαν σε πάρκινγκ όταν οροφή εμπορικού κέντρου στην περιφέρεια Ταογιάνγκ που την πήρε ο αέρας προσγειώθηκε στα Ι.Χ.Το Πεκίνο εξέδωσε μπλε προειδοποίηση για δυνατούς ανέμους την Κυριακή, ενώ σύντομα αναβαθμίστηκε σε κίτρινο συναγερμό.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ