Θρίλερ δίχως τέλος στην Κύπρο – Πώς η εφαρμογή γνωριμιών που χρησιμοποιούσε ο “Ορέστης” μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που ψάχνουν οι Αρχές

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου με το ψευδώνυμο “Ορέστης”, ο οποίος έχει ήδη παραδεχθεί ότι διέπραξε τη δολοφονία δύο γυναικών ενώ πρόβαλε ισχυρισμούς και για την εξαφάνιση της 6χρονης Σιέρα.

Σε απόλυτη συνεργασία και επικοινωνία, τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 35χρονου εντοπίστηκαν σε συνομιλίες με δύο από τις αγνοούμενες.

Ο 35χρονος “ψάρευε” τα θύματά του μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών Badoo. Ο ειδικός για θέματα ασφάλειας διαδικτύου, Ντίνος Παστός, μιλώντας στο Sigmalive, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω εφαρμογής και τους κινδύνους που πιθανόν να κρύβει.

Μπορεί το Badoo να ήταν το εργαλείο που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος για να εντοπίσει τα θύματά του ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί και το πιο ισχυρό εργαλείο στα χέρια των Αρχών.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής Badoo είναι ότι μέσω αυτής μπορεί να εντοπιστεί η τοποθεσία που βρίσκονται αυτοί που την χρησιμοποιούν. Ένας χρήστης της εν λόγω πλατφόρμας μπορεί να ρυθμίσει την ακτίνα χιλιομέτρων που ενδιαφέρεται για να εντοπίσει σύντροφο ή να γνωριστεί με κάποιο πρόσωπο.

Επομένως, εάν ζητηθούν τα εν λόγω δεδομένα από την Badoo, είναι δυνατό να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα που άφηνε πριν, κατά τη διάρκεια καθώς και μετά τις δολοφονίες ο “Ορέστης”. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να εντοπιστεί και το στίγμα των ατόμων που ήταν μαζί με τον 35χρονο.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ