Τα social media τον βοήθησαν να χάσει περισσότερα από 70 κιλά μέσα σε 9 μήνες – ΦΩΤΟ

Ο Μπεν Πάμεντ από τη Νέα Ζηλανδία έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του και τα κατάφερε. Έπειτα από μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη και τα κιλά του, κατάφερε να κερδίσει.

Ο νεαρός ζύγιζε περίπου 110 κιλά και είχε καλή φυσική κατάσταση καθώς ήταν αθλητής. Κάποια στιγμή τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσει τον αθλητισμό και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Έφθασε να ζυγίζει σχεδόν 142 κιλά.Εγκατέλειψε τον εαυτό του και βυθίστηκε στο στρες και την κατάθλιψη. Όπως ο ίδιος εξομολογείται, πλέον, έφθασε στο σημείο να κρύβεται στα δωμάτια ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Απέφευγε τις κοινωνικές συναναστροφές, δεν έβγαινε από το σπίτι ούτε πήγαινε στις οικογενειακές συναθροίσεις.

Όπως λέει, ήταν γενικώς δυστυχισμένος με όλα. Όλα άλλαξαν για εκείνον όταν αποφάσισε ότι δεν άντεχε άλλο την αυτολύπηση και τα αρνητικά συναισθήματα .Είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν αλλά δεν τα είχε καταφέρει αλλά πλέον ήταν αποφασισμένος να τα καταφέρει καθώς ήθελε να ζήσει όμορφα.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες καθώς η μάχη που έδινε ήταν ψυχική ώστε να παραμείνει συγκροτημένος και προσηλωμένος στον στόχο του. Έθεσε μικρούς στόχους ώστε να μην βγει εκτός. Προσπάθησε να παραμείνει στις 1.800 θερμίδες καθημερινά επιλέγοντας ψωμί, αυγά, ψάρι, κοτόπουλο, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Άρχισε να γυμνάζεται 30-40 λεπτά καθημερινά κι έβγαλε το δικό του πλάνο, κάνοντας στατικό ποδήλατο και cross fit.

Καθώς έχανε βάρος δεν ήθελε να παραιτηθεί από την προσπάθεια και όσο αναρτούσε φωτογραφίες στα social media όπου δεχόταν εμψυχωτικά μηνύματα τόσο προσπαθούσε περισσότερο. Έτσι ώθησε τον εαυτό του στο να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον εαυτό του. Έπειτα από 9 μήνες κατάφερε να χάσει 71 κιλά και να είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχική και φυσική κατάσταση από ποτέ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ