Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από το μακελειό της Νέας Ζηλανδίας – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

“Κράτησα την ανάσα μου και παρίστανα τον νεκρό” εξομολογείται ένας από τους επιζώντες στο μακελειό σε τέμενος στη Νέα Ζηλανδία, περιγράφοντας πώς σώθηκε από την τραγωδία. Ο Γκούλσερ Άλι βρισκόταν στο τζαμί Αλ Νουρ όταν εισέβαλε ο Μπρέντον Τάραντ πυροβολώντας αδιακρίτως. Όπως οι σφαίρες έπεφταν βροχή, ο Γκούλσερ Άλι επιχείρησε να βγει έξω αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής.

“Όταν οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν, τα θύματα ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να σωθούν. Έτρεξα από το τέμενος και όταν οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν γύρω μου νεκροί πήδηξα από πάνω τους και τότε είδα ότι δεν υπάρχει τρόπος να φύγω. Δεν ήξερα πού πηγαίνω και σκέφτηκα, ‘Ok, ξάπλωσε, κάνε τον νεκρό’ και ξάπλωσα και κράτησα την ανάσα μου. Χαλάρωσα το σώμα μου και τότε για λόγο, παρίστανα τον νεκρό” είπε ο Άλι.

Επίσης, ο Νουρ Τράβις, που σώθηκε από την κόλαση, είπε ότι πολλοί πιστοί που ήταν παρόντες τρομοκρατήθηκαν τόσο που κοκάλωσαν και δεν μπορούσαν να κουνηθούν. “Απλώς πάγωσαν, κάποιοι κοκάλωσαν και εκείνοι ήταν που δεν τα κατάφεραν” είπε ο άνδρας.

Ο ιμάμης Αλάμπι Λατίφ Ζιρουλάχ περιέγραψε τη δική του εμπειρία, καθώς στο τέμενός του σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άτομα. Ο ιμάμης εντόπισε τον μακελάρη και φώναξε στους πιστούς να πέσουν κάτω. “Έσωσε πολλές ζωές” είπε ένας από τους παρόντες μουσουλμάνους που γλίτωσε.

Ο ιμάμης είπε ότι ήταν μέσα στο τέμενος όταν ο μακελάρης άρχισε να πυροβολεί τους ανθρώπους που στέκονταν στην είσοδο. “Όταν είδα αυτούς τους μουσουλμάνους να πέφτουν νεκροί, είπα στους αδερφούς μου, πέστε κάτω, πέστε κάτω. Κάποιος μόλις πυροβόλησε τους αδερφούς μας απέξω” είπε ο άνδρας στη “New Zealand Herald”, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν πολλοί αυτοί που δεν τον άκουσαν και δεν αντέδρασαν ενώ ένας άνδρας δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι μέσα από το παράθυρο. “Ο μακελάρης τον είδε να στέκεται και τον πυροβόλησε από το παράθυρο. Όταν το τζάμι έσπασε και ο αδερφός μας έπεσε τότε όλοι κατάλαβαν ότι έπρεπε να πέσουν κάτω” περιγράφει τις δραματικές ώρες ο Ζιρουλάχ.

“Αν είχαμε γονατίσει, θα είχαμε σκοτωθεί πολύ περισσότεροι” σημείωσε.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ