Σχίσμα στο εσωτερικό των Εργατικών διαβλέπει ο Τομ Γουότσον

Πάνω από 150 βουλευτές και μέλη της Βουλής των Λόρδων του Εργατικού κόμματος, που ανήκουν στην πτέρυγα των σοσιαλδημοκρατών παρέστησαν σε συνάντηση που συγκάλεσε ο δεύτερος στην ηγεσία του κόμματος, Τομ Γουότσον, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει την επιρροή της κυρίαρχης αριστερής πτέρυγας.

Απευθυνόμενος στην συνάθροιση της ομάδας (που αποκαλείται Μελλοντική Βρετανία), ο Τομ Γουότσον, υποστήριξε ότι το Εργατικό κόμμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο σχίσμα του, εάν δεν αποκαταστήσει τον πλουραλισμό και την ανεκτικότητα στους κόλπους του, μετά την αποχώρηση των οχτώ βουλευτών, για λόγους που αφορούσαν το Brexit και τα φαινόμενα αντισημιτισμού.

«Πραγματικά φοβάμαι ότι εάν δεν αποκαταστήσουμε τον πλουραλισμό και την ανεκτικότητα σε αυτό το κόμμα, η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη και θα δούμε ένα σχίσμα μεγαλύτερο από οποιοδήποτε έχουμε αντιμετωπίσει στην μακρόχρονη ιστορία μας» φέρεται να δήλωσε στους βουλευτές ο Γουότσον.

Σύμφωνα με βουλευτές που συμμετείχαν στην συνάντηση, δεν πρόκειται για ένα κόμμα εντός του κόμματος, αλλά για μία ομάδα που θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής. Ο ίδιος ο Γουότσον είχε δηλώσει άλλωστε, μετά τις απώλειες του Εργατικού κόμματος, ότι πρόκειται να δημιουργήσει μία ομάδα εντός του κόμματος. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν υποστηρικτές του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ